• Een (extra) Camera installeren

•

Introductie

Dit artikel beschrijft de installatie van een (extra) Camera op uw Recorder. Er wordt in dit artikel  van uit gegaan dat de montage van de Camera alsmede het trekken van de netwerkkabel van de Camera naar uw Recorder reeds achter de rug is.

Installatie

Sluit de netwerkkabel aan op de Recorder en vervolgens de andere kant op de Camera.

Tip: Maak gebruik bij het aansluiten op de Camera gebruik van de meegeleverde waterdichte connector. Zo voorkomt u mogelijke storingen door weersinvloeden.

Wanneer u de 1e Camera aansluit op de 1e poort van de Recorder zal deze op CH1 te zien zijn. Als u de volgorde van nummers aanhoudt is het gemakkelijker te herkennen welke Camera op welk kanaal te vinden is.

De Camera wordt nu van stroom voorzien via de netwerkkabel en gaat opstarten. Dit duurt ca. 1 minuut. Wanneer de Camera opgestart is ziet u op het HDMI-display dat de Camera het video signaal doorgeeft aan de Recorder.

Basis instellingen (advies)

Voor elke camera adviseren wij dat u ook nog de volgende stappen volgt:

Ga naar het menu Camera. Selecteer in het submenu Device de Camera welke u zojuist heeft toegevoegd. De waarde in de kolom Channel Title is standaard bijvoorbeeld CH1. Om later goed te herkennen past u de titel aan naar een herkenbare naam zoals bijvoorbeeld voordeur of tuin. Deze titel is ook altijd op de video te zien.

Rechts van de Channel Title is een kolom genaamd Enable. Selecteer 'Time Stamp Display' om de datum op uw Camera te tonen (ook op de opname) en selecteer 'Rec Audio' om ook het geluid op te nemen. Om deze instellingen op te slaan drukt u rechtsonder op 'Apply'.

Gefeliciteerd! U heeft een Camera aangesloten op uw Recorder. U kunt het bovenstaande herhalen voor elke extra Camera die u heeft.