• Uw Recorder aansluiten op uw netwerk

•

Voorbereiding

U heeft het volgende nodig om uw Recorder op uw netwerk aan te sluiten

• Een netwerk kabel (RJ-45) met voldoende lengte
    • Wetenschap waar uw router zich bevind

Aansluiten met DHCP

Nagenoeg alle routers zijn standaard ingesteld op DHCP. Dit betekent dat uw netwerk automatisch zorgt voor een verbinding tussen apparaten op het netwerk. Wij gaan er van uit dat uw netwerk is ingesteld op DHCP.

U sluit de netwerkkabel aan uw Recorder op de WAN poort en op en uw router op een willekeurige vrije netwerkpoort. Vervolgens logt u in op de Recorder met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

→ Open het menu

→ Klik op het submenu network

→ U ziet nu de instellingen van de WAN aansluiting

→ Selecteer achter network type de optie DHCP

Een aantal velden worden nu donkergrijs en zijn niet meer te bewerken.

→ Klik op de knop apply

→ Klik op het kruisje rechts boven

Om te controleren of de Recorder een IP-adres heeft gekregen van uw router herhaalt u de

→ Open het menu

→ Klik op het submenu network

→ U ziet nu de instellingen van de WAN aansluiting

In de donkergrijze velden staat nu achter IP het IP-adres. Dit zou altijd een adres moeten zijn welke niet lijkt op 169.254.x.x. Indien dit wel het geval is kan het zijn dat u de kabel niet correct heeft aangesloten of uw router heeft geen DHCP aan staan.

Aansluiten met statisch IP adres

U kunt ook altijd een statisch IP-adres configureren. Belangrijk is dat u weet wat het subnet is van uw netwerk. Dat is meestal 192.168.x.x of 172.16.x.x. Daarnaast is het belangrijk dat u weet of er wel DHCP is. Om dit uit te vinden raadpleegt u de handleiding van uw router. U kunt dan elk IP-adres binnen het subnet kiezen welke niet in de reeks van de DHCP-server valt.

U sluit de netwerkkabel aan uw Recorder op de WAN poort en op en uw router op een willekeurige vrije netwerkpoort. Vervolgens logt u in op de Recorder met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

→ Open het menu

→ Klik op het submenu network

→ U ziet nu de instellingen van de WAN aansluiting

→ Selecteer achter network de optie static

→ Vul het veld ip in

→ Vul het veld gateway in

→ Klik op de knop apply

→ Klik op het kruisje rechts boven

Om te controleren of de Recorder het IP-adres heeft ingesteld:

→ Open het menu

→ Klik op het submenu network

→ U ziet nu de instellingen van de WAN aansluiting